A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium ad helyet egy a GINOP 6.2.3 pályázaton belül megvalósuló Digitális közösségi alkotóműhelynek. Hódmezővásárhelyen egyedüli innovációként született meg a műhely, ami végtelen teret nyújt a kreatív alkotásnak, önmegvalósításnak, a jövő technológiai vívmányainak megismerésének.

Az alkotóműhely az érdeklődőket rávezeti a szerszámgépek és a mikroelektronika használatára, illetve a közöttük lévő kapcsolatra. Tematikus szakkörök, foglalkozások indulnak a műhelyben. A résztvevők egyszerre vehetik igénybe a hagyományos és a digitális megmunkálás eszközeit, azaz a hagyományos szakmákat ötvözhetik a legújabb technológiával.

A műhely küldetése, hogy gyerekeknek és felnőtteknek is megmutassa: a technológia mindenkié, és igazából bárki képes bonyolultnak tűnő, működő dolgok megalkotására. Célunk, hogy a cselekedve tanulás és a modern technológiák megismertetése beépüljön oktatásunkba. Az elgondolás lényege, hogy egy ilyen műhelyben minden digitális eszköz megtalálható ahhoz, ami egy ötlet megvalósításához szükséges lehet a hímzőgéptől a lézervágóig, a 3D nyomtatóig.

A Digitális Alkotóműhely  2020. júliusában rendezte meg első alkalommal nyári táborát.

 

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content