Tisztelt Szülő!

Kedves hódmezővásárhelyi középiskolát választó Diák!

 

Kölcsey Ferenc szerint „… Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az ifjúság első évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.”

Ezeket a meghatározó éveket Ti Hódmezővásárhelyen, a Cseresnyés Kollégiumban tölthetitek, amennyiben úgy döntötök.

A kollégium igazgatójaként kérem, engedje meg, hogy bemutassam intézményünk alapvető feladatait, pilléreit:

Otthon: a város szívében

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium Hódmezővásárhely központjában helyezkedik el. A négyemeletes épület 1967-ben épült. Az utóbbi években XXI. századi modern arculatot kaptak közösségi tereink, tusolóink, tanulószobáink, szobáink. Az itt lakó diákok bármelyik középiskolába 10 percen belül elérnek.

Otthon: ahol tanulni jó

 

Az alapítók eszmeiségéhez hűen az esélyegyenlőség, a tehetséggondozás, a tudás alapú fejlődés, a kompetenciák fejlesztése ma is olyan kulcsfogalmak, amelyek elérendő célokat jelölnek oktatásunkban és nevelésünkben. A kollégium számos módon segíti a tanulást. Naponta három tanórányi időt biztosít az iskolai anyag elsajátítására korszerűen berendezett tanulószobákban. Korrepetálással biztosítja a tehetséggondozást és felzárkóztatást. A szakkörökön személyiségfejlesztő önképzés folyik: irodalom, zene, képzőművészet, sportok területén.

Otthon: biztonság, pihenés, szabadidő

A szabadidő eltöltését könyvtár, konditerem, xbox, számítástechnikai eszközök és a diákönkormányzat kulturális, zenés rendezvényei segítik.

A kollégium lakói, diákjai háromágyas szobákban laknak.

Az éjszakai pihenésre, Házirendünk betartására huszonnégy órás nevelőtanári ügyelettel és portaszolgálattal vigyázunk. A jó magatartású és szorgalmas tanulók esti kimenőt is kaphatnak. A kollégiumi elhelyezés szolgáltatásai ingyenesek.

 

Nagy örömömre szolgál, hogy tájékoztathatom Önöket arról, hogy az elmúlt években jelentős felújítás történt a kollégiumunkban. Így megújult környezetben várjuk diákjainkat:

  • akadálymentesített épület
  • modern közösségi tér,
  • felújított fürdőszobák,
  • barátságos környezet,
  • remek hangulat,
  • kiváló társaság.

Megközelíthetőség

Címünk: 6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár utca 1.
A kollégium a városközpontban áll. Autóval könnyen megközelíthető, közvetlenül a 45 sz. főút mellett található.  A Népkerti vasútállomástól a szállás kb. 1 km távolságra van.

Kollégiumunkban az étkezési lehetőséget a PrizmaFood Kft. biztosítja.

Az étkeztetéssel kapcsolatos ügyeiket (megrendelés, módosítás, lemondás) az alábbi elérhetőségeken tudják intézni. :

IVÁN ANDREA

mobil: 06 30 749-8755

kozetkeztetes@hodmezovasarhely.hu

Ügyfélfogadás:

Ügyintézés helye: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Intézményi Csoport és Közétkeztetés
Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. Fsz. 5. iroda

Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 08:00 – 18:00;
Kedd és Csütörtök: 10:00 – 15:00;
Péntek: 08:00 – 12:00
Szerda: nincs ügyfélfogadás!

Étkezés megrendelése: kizárólag személyesen az ügyfélszolgálatunkon, ügyfélfogadási időben vagy e-mail-en történhet. A kedvezményre jogosító iratot minden esetben csatolja a megrendeléshez, ennek hiányában a kedvezményt nem tudjuk figyelembe venni.

Étkezés_Kollégiumi tájékoztató_nyomtatvány

Étkezés_Kollégiumi nyilatkozat_nyomtatvány

Étkezés_Kollégiumi nyilatkozat_ingyenes étkezés igénybevételéhez_nyomtatvány

Étkezési típus változtatás: Étkezési típus változtatásánál csak a tárgyhónapot megelőző hónap utolsó napjáig beérkezett igényt tudjuk elfogadni, melyet kizárólag személyesen az ügyfélszolgálaton tehet meg.

Étkezés módosítás_nyomtatvány

Étkezés lemondása: Az étkezés lemondása, írásban e-mail-en vagy telefonon az iskolához tartozó ügyintézőnél történhet, a tárgynapot megelőző nap 9.00 óráig. Az időpontot követően lemondását nem tudjuk elfogadni.

Étkezés végleges lemondása: Írásban vagy személyesen az ügyfélszolgálaton tehető meg, az erre használt formanyomtatványon.

Étkezés lemondása_nyomtatvány

Étkezési díj kiegyenlítése: Az étkezési díjat kiegyenlítheti személyesen a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat, Kossuth tér 1. Fsz. 5. sz. irodájában ügyfélfogadási időben, készpénzben vagy bankkártyás fizetéssel, illetve Szép kártyát is elfogadunk.

Átutalással fizető ügyfeleink a lenti bankszámlára küldhetik el befizetésüket. Kérjük, hogy a közlemény rovatban a kifizetni kívánt számla sorszámát és a gyermek nevét minden esetben feltüntetni szíveskedjenek.

K & H Bank: 10400559 – 00032636 – 00000002

További információkat talál a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetés honlapján:

https://hodmezovasarhely.hu/kozetkeztetes/

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content