Ki lett az idei tanév Cseresnyés-díjasa?

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban működő dr. Sipka Sándor Kollégiumi Kulturális Alapítvány Kuratóriuma 1979 óta minden évben igyekszik kiválasztani azon jeles tanulókat, akik a kiváló tanulmányi eredményeik mellett a kollégium közösségi életének szervezésében is dicséretes feladatot vállaltak. Őket illeti meg a Cseresnyés-díj, melyet 1978-ban Németh Lászlóné alapított meg. 

A 2020/2021-es tanév végzősei között kiemelt dicséretet KOVÁCS EDVÁRD kapott. Közösségvezetője,  Fehér Zsolt kollégiumi nevelőtanár a következő felterjesztéssel indokolta javaslatát:

„Edvárd a 2016/17-es tanévben kezdte el tanulmányait az Arany János Kollégiumi Programban. Már az első pillanatokban feltűnt nyitottsága, érdeklődése és szorgalma. Ezeket a tulajdonságokat kamatoztatva hamar kiemelkedett a közösségből. A tanulmányi eredménye minden félévkor és év végén 4,5 közelében volt, tavaly sikerült elérnie a 4,6-et, amit az idén 4,87-ra javított. A sikeres érettségit követően az SZTE Jogi Karán kívánja folytatni tanulmányait.
Edvárd azonban nem csupán a tanulmányokban jeleskedett, hiszen motorja volt a jó értelemben vett közösségi szervezkedésnek is. Az első pillanatoktól kezdve részt vesz a diákönkormányzat munkájában, lelkes szereplője és/vagy szervezője volt a közösséget-, illetve az egész kollégiumot érintő rendezvényeknek. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy tagja volt egy városi és iskolai színjátszókörnek, ezen felül kipróbálta magát novella, színdarab és versírásban is. Rendszeresen, hetente háromszor-négyszer eljár futni, tehát a testét, lelkét és szellemét karbantartó igazi reneszánsz ember.

Szűkebb és tágabb környezetének tagjai elfogadják és elismerik. Tanáraival illedelmes, tisztelettudó, társaival való viszonyában meghatározó a nyitottság, a tolerancia és a segítő odafigyelés. Edvárd rendkívül megbízható, segítőkész.

Kovács Edvárd személyében a Cseresnyés-díj olyan ember kezébe kerül, akire évtizedek múlva is érdemes lesz emlékezni.”

A közösségvezetők javaslata alapján, a nevelőtestület és az Alapítvány kuratóriumának jóváhagyásával jutalomban részesültek:

Romity Milán tanulmányi és közösségi munkáért,                      

Szécsi Viktória tanulmányi és közösségi munkáért,                                 

Vigh Dóra tanulmányi és közösségi munkáért,                                                     

Csirik Judit tanulmányi munkájáért,                                                                         

Sánta Andrea szorgalmáért,

Kovács Andrea tanulmányi munkájáért,      

Szőke Tamás tanulmányi és közösségi munkájáért.         

A jutalmak átadására 2021. május 5-én került sor a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban.

A kollégium rendhagyó, digitális módon búcsúzott végzős diákjaitól. A ballagási ünnepség felvétele a következő linken tekinthető meg:

Gratulálunk a díjazottaknak, és minden érettségi-, valamint szakmai vizsgát tevő végzős diákunknak!

Horváthné Ruzsa Anita

igazgatóhelyettes

Ki lett az idei tanév Cseresnyés-díjasa?
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolat







captcha


Skip to content